Annons:
Etikettövrigt
Läst 16922 ggr
SaraC
2010-02-26, 14:16

Hundfilmer

Känner du för att se en hundfilm ikväll? Här kommer en lista med förslag! Fyll gärna på i tråden om ni känner till fler filmer.

Filmer med spetsar och urhundar, A-Ö

Den siste pälsjägaren

(Äventyr, 2004) Norman Winther lever och jagar enligt gamla principer i samklang med naturen, det här är berättelsen om hans jakt och hans vardag i den kanadensiska vildmarken.

Eight Below

(Drama/äventyr, 2006) Handlar om en hundförare i Antarktis och hans åtta slädhundar som han tvingas lämna kvar när forskarlabbet han arbetar på evakueras under en storm.

Hachiko - en vän för livet

(Drama, 2010) Baserad på den sanna berättelsen om den trogna akitan Hachiko. Varje dag vid samma tid möter Hachiko sin husse vid tågstationen, men en dag återvänder inte husse. Trots det väntar Hachiko troget - men förgäves - på sin husse varje dag under de kommande tio åren. Hans öde berör många av de människor som passerar stationen, och de hjälper hunden med mat och varma ord.

Iron Will

(Äventyr, 1994) Handlar om en ung man som beger sig ut på en förrädisk slädhundstävling i den frusna amerikanska vildmarken, med hoppet om att vinna första pris i tävlingen. Historien är baserad på en verklig händelse.

Misa Mi

(Familjefilm, 2003) När 10-åriga Misas mamma dör reser hon till mormor i Norrland. I den djupa norrländska skogen möter hon en varghona med ungar. En märklig kontakt uppstår mellan den vilda vargen och Misa. Men vargen sprider skräck i samhället och någon har hyrt in en tjuvjägare för att döda den.

Natty Gann och varghunden

(Äventyr, 1985) Natty Gann bor med sin far i Chicago. Det råder stor arbetsbrist i Amerika och när pappan får ett jobb som timmerhuggare i Washington, känner han att han måste ta jobbet även om det innebär att han måste flytta hela vägen till Washington redan samma dag. Han försöker hitta Natty, men hinner inte hitta henne innan han måste åka iväg med bussen. Sol lämnar ett brev till Natty där han säger att han ska skicka efter henne så fort han kan. Natty kan dock inte vänta så länge utan bestämmer sig för att ta sig till Washington på egen hand. Med sig på resan har hon en varg, och tillsammans har de en lång resa framför sig.

Nikki - vildhunden

(Familjefilm/äventyr, 1961) Nikki är hälften varg, hälften hund, och uppvuxen under guldrushen i Yukon. När hon blir skild från sin husse måste hon försvara sig mot björnar, klara sig i Yukons hemska oväder och undvika jägare som är ute efter hennes skin.

Skriet från vildmarken

(Äventyr/action, 1997) Jack Londons klassiska historia utspelar sig under den stora guldruscheni Klondike. Blandrashunden Buck rövas bort från Kalifornien, säljs och skickas iväg till Yukon. I det vilda och kalla Alaska måste Buck arbeta som slädhund. Det är ett hårt liv som bara de starkaste överlever. Det finns även en version med samma titel från år 1972.

Snow Dogs

(Komedi, 2002) En tandläkare från Miami söker sina rötter i Alaska och upptäcker att han fått ett gäng slädhundar i arv. Han träffar sin far, som han inte drar jämt med, och hamnar så småningom som hundförare i en stor slädhundstävling.

Vargsommar

(Familjefilm, 2003) En tolvårig flicka bestämmer sig för att klättra uppför den klippvägg som hennes far klättrade uppför den sommar när han var 12 år. Men hon ramlar ner och vaknar senare upp till ett dramatiskt möte med en varg. Rädd och hjälplös blir hon inspärrad i en varglya med en utsvulten vargunge.

White Fang (Varghunden)

(Drama/äventyr, 1991) En föräldralös guldgrävare anländer till Alaska för att ta över sin fars inmutning. Varghunden White Fang (Vitkäft), visar sig bli en god vän till honom. Baserad på Jack Londons roman.

White Fang 2 (Varghunden 2)

(Äventyr, 1994) Henry har en hund som är till hälften varg. En indiankvinna räddarlivet på dem båda då de är nära att drunkna i en flod. Kvinnan tar dem med sig till lägret där Henry och hunden möts som folkets frälsare.

1.jpg

Animerat

Balto (3 filmer)

(Äventyr, 1995) Den första filmen är baserad på en sann historia om hunden Balto som hjälpte till att rädda barn från difteriepedemin 1925 genom att forsla medicin till den utsatta staden Nome. Det finns två uppföljare, Balto 2 - Flykten över det stora vattnet, som kom ut 2002, och Balto 3 - Förändringens vingar, som kom ut 2004.

Weed - Silver Fangs son (Flera filmer)

En animeserie i 26 avsnitt som givits ut som flera DVD-filmer. I den första filmen, som omfattar de första fyra episoderna, har valpen Weed förlorat sin mamma och tas om hand av GB som lovat hans mamma att föra honom till sin pappa den legendariske GIN (Silver Fang) ledaren för vildhundarna i Ohubergen. De börjar en lång och mödosam vandring mot bergen i norr.

Övriga hundfilmer, A-Ö

101 dalmatiner

(Familjefilm/komedi/äventyr, 1996) Filmen är baserad på den tecknade Disneyfilmen Pongo och de 101 dalmatinerna, och handlar om dalmatinern Pongo som hittar en fästmö åt sin husse och samtidigt får en egen flickvän. Pongo och hans flickvän får en kull valpar som mattes hemska chef Cruella de Vil försöker stjäla för att göra en päls av.

102 dalmatiner

(Familjefilm/komedi/äventyr, 2000) I uppföljaren blir Cruella botad från sin dalmatinermani och frisläppt från fängelset. Men är hon verkligen botad?

A Dog of Flanders

(Drama, 1999) En ung pojke vill förverkliga sina drömmar: att bli en berömd konstnär, bli ihop med byns sötnos och rycka ut sin familj från svår fattigdom. Han bor hos sin farfar i utkanten av Antwerpen och livnär sig på att sälja mjölk. De hittar en hund som blivit misshandlad och adopterar den.

Air Bud (5 filmer)

(Komedi/familjefilm, 1997) Den första filmen, Air Bud - vilken lirare!, handlar om en pojke som tar hand om en bortsprungen hund, golden retrievern Buddy. Inte nog med att pojken och Buddy blir goda vänner - Buddy visar sig också vara riktigt duktig på basket. Det finns fyra stycken uppföljare (engelska titlar): Air Bud: Golden Receiver (1998), Air Bud: World Pup (2000), Air Bud: Seventh Inning Fetch (2002) och Air Bud: Spikes Back (2003).

Air Buddies: Valpgänget på äventyr (4 filmer)

(Komedi/familjefilm, 2006) Fem talande, bolltokiga och busiga Golden Retrievervalpar som tillsammans med pappa Air Bud och mamma Molly är Air Buddies! Det finns tre stycken uppföljare (engelska titlar): Snow Buddies (2008), Space Buddies (2009) och Santa Buddies: The Legend of Santa Paws (2009).

Beethoven (Fem filmer)

(Komedi, 1992) En familj skaffar en fluffig och söt liten st bernardshundvalp som snart börjar växa med en väldig fart och ställer till en hel uppsjö av hyss. Beethoven hamnar även i problem, då en elak veterinär vill använda honom i djurförsök. Filmen har fått fyra uppföljare: Beethovens tvåa (1993), Beethoven 3 (2000), Beethovens fyra (2001) och Beethoven 5 (2003).

Benji (Många filmer från olika årtal)

Precis som med Lassie så har det gjorts många filmer och tv-serier om hunden Benji under flera år. Den första filmen kom 1974 och heter Benji - alla tiders hjälte. Där möter vi Benji, en liten charmig och hemlös blandrashund, med en otrolig talang för att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt och hjälpa personer i knipa. Den senaste filmen kom ut år 2004.

Big red

(Familjefilm/drama/äventyr, 1962) En föräldralös pojke lär sig ansvar, åtagande och vänskap när han blir anställd av en hjärtlös förmögen man att träna hans irländska setter vid namn Big Red. Snart blir pojken och hunden väldigt oskiljaktig, vilket inte hundens ägare gillar. Pojken blir tvungen att sluta, men de starka banden mellan pojken och hunden gör att Big Red rymmer för att leta reda på pojken.

Bingo rymmer

(Familjefilm, 1991) Den lilla cirkushunden Bingo rymmer från cirkusen och blir vän med en pojke som har lite problem att passa in bland sina kompisar. En bilresa över USA gör att de båda blir åtskilda och de gör sedan allt för att finna varandra igen.

Bort med tassarna

(Komedi, 1980) Browning är en privatdeckare med en väldig förkylning som får ett fall av en mystisk klient. Han hittar ett lik av en död kvinna och blir själv knivhuggen till döds. I himlen får han ett uppdrag: Återvänd till jorden som hund och lös mordet på dig själv.

Busige Sam

(Familjefilm/äventyr/drama/western, 1963) Travis, Arliss och Lisbeth blir kidnappade av indianer. Travis och Arliss farbror samlar ihop ett gäng för att söka rätt på dem efter att Kavalleriet misslyckats. Men det har gått en lång tid och endast Hunden Savage Sam, son till Old Yeller, kan spåra upp Indianstammen som dragit vidare.

Chihuahuan från Beverly Hills

(Komedi/äventyr, 2008) Chloe, en chihuahua från Beverly Hills kommer vilse och behöver hjälp för att hitta hem igen.

Chilly Dogs

(Komedi, 2001) Kevin har tröttnat på sitt tråkiga jobb som assistent på en resebyrå i centrala Los Angeles. Men en dag får han veta att han fått ärva mark i Alaska och blir tillsagd att omedelbart resa till Alaska för att få sitt arv. Väl framme blir han informerad om att om han vill få sitt arv måste han delta i en årlig hundslädstävling och det blir inte en lätt uppgift.

Chips - krigshunden

(Äventyr, 1990) Under andra världskriget blev schäfern Chips inhyrd för att hjälpa den amerikanska armén. Här får vi följa den modige Chips på farliga uppdrag.

Cujo

(Rysare, 1983) Cujo är ute och leker när han blir biten av fladdermöss. När han kommer hem börjar han visa tydliga tecken på att något inte står rätt till.

Den otroliga vandringen

(Komedi/drama/äventyr, 1993) Shadow, en golden retriever, Chance, en amerikansk bulldog, samt katten Sassie, kommer bort från sin familj när de är på semester. Filmen skildrar deras kamp för att ta sig hem igen.

Den otroliga vandringen 2 - På rymmen i San Francisco

(Komedi/familjefilm, 1997) I uppföljaren ska Shadow, Chance och Sassie följa med sin familj på en campingtur till Kanada. På San Francisco's flygplats rymmer dock de tre husdjuren.

Devil Dog - The Hound Of Hell

(Rysare, 1978) En besatt hund terroriserar en familj ute på den amerikanska landsbygden.

Digby - världens största hund

(Familjefilm, 1973) På ett hemligt laboratorium har en substans uppfunnits som får grönsaker att växa rekordartat. Men så råkar den vänliga lilla hunden Digby slafsa i sig mixturen, och nu börjar att växa. Slutligen är han över tio meter hög!

Dr. Dolittle 4

(Familjefilm/komedi, 2008) Maya Dolittle drömmer om att bli veterinär och får oväntat ett samtal från USA:s president. Det verkar som om hans hund är helt utom kontroll och presidenten behöver verkligen Mayas hjälp. Nu är det upp till Maya och hennes hund Lucky att stoppa rikets absoluta toppjycke från att bli en nationell katastrof!

Dr. Dolittle i Hollywood

(Familjefilm/komedi, 2009) I uppföljaren får Maya möjlighet att framträda i tv och film med sin förmåga.

En lurvig historia

(Familjefilm/komedi, 1976) Re-make av Shaggy ä' de' du de'? En mycket framgångsrik advokat börjar plötsligt förvandlas till en engelsk fårhund i tid och otid. Han måste på något sätt hålla detta hemligt och komma på vad som är orsaken till denna kostiga händelse, samtidigt som han försöker fly från den lokala hundfångaren.

En snut på hugget

(Action, 1989) Dooley är knarkpolis. När han ska sätta stopp för en hänsynslös gangster tar han hjälp av en polishund som är expert på att hitta knarkgömmor.

En snut på hugget 2

(Action, 1999) Snuten Dooley och hunden Jerry Lee jobbar tillsammans inom Los Angeles-polisen. Den kvinnliga polisen Wells kommer in i bilden med sin dobermann. Det blir en kraftmätning mellan de två paren.

En vän med fyra tassar

(Familjefilm, 2005) En flicka flyttar till en liten stad med sin pappa. Väl där tar hon hand om en lösdrivande hund. Med sin söta hund vid sin sida möter hon invånarna i staden och friskar upp ett nästan förlorat förhållande med sin far.

Far From Home - The Adventures of Yellow Dog

(Familjefilm, 1995) En tonårspojke adopterar en hund som heter Yellow. De blir strandade på en ö vid en häftig storm, men pojken är skolad av sin far i hur man överlever i vildmarken.

Fluke

(Drama, 1995) Arbetsnarkomanen Thomas dör i en bilolycka och återföds till livet i skepnaden av en hund. Med minnen av vem han tidigare var så återvänder han till sin fru och son för att skydda dem från mannen som orsakade olyckan.

Frank

(Familjefilm/komedi, 2007) En  familj från stan tillbringar sommaren på en idyllisk ö. När en till synes övergiven skabbig jycke vandrar in på tomten ringer pappan djurpolisen - men barnen bönar och ber om att få behålla hunden. Kompromissen blir att barnen får ta hand om Frank tills han är frisk, men han måste adopteras bort när sommaren är slut.

Hambone and Hillie

(Drama, 1984) Hambone kommer bort från sin ägare på en flygplats och av kärlek till sin matte börjar han en strapastisk vandring över hela den amerikanska kontinenten.

Harlan Ellisons År 2024

(Science fiction, 1975) En postapokalyptisk historia baserad på en bok av Harlan Ellison. En pojke kommunicerar telepatiskt med sin hund medan de letar efter mat.

Hjältehunden från New York

(Familjefilm, 2004) Det är två saker som barnhemssystrarna Ray och Sal alltid ber om i sin aftonbön; en familj och en hund. När Sal lyckas rädda en hundvalp från att bli överkörd och flickorna sen blir adopterade går båda deras önskningar i uppfyllelse. Men i deras nya föräldrars fina lägenhet är hundar strängt förbjudna. Flickorna inleder då operation "gömma hundvalpen".

Hundpensionatet

(Komedi, 2009) Ett föräldralöst syskonpar har smugglat med sig sin hund in i fosterhemmet och de har med en enastående uppfinningsförmåga sett till fosterföräldrarna inte märker att de har hunden. Men situationen blir tillsist ohållbar och de hittar en lösning genom att låta hunden bo på ett övergivet hotell, där några hemlösa hundar redan huserar. Syskonen tar in fler hemlösa hundar och förvandlar det övergivna huset till ett riktigt drömboende.

I vildmarkens våld

(Familjefilm/äventyr, 1963) Den otroliga vandringen är en re-make av den här filmen. Hundarna Bodger och Luath och katten Taos familj ska åka på semester och lämnar sina tre husdjur hos en vän, men på grund av vissa omständigheter tror djuren att de har blivit lämnade. De bestämmer sig för att försöka ta sig hem, rakt igenom Kanadas vildmarker, på en väldigt lång och äventyrlig resa.

Johnny & Clyde

(Familjefilm, 1995) 10-årige Johnny har svårt att acklimatisera sig i den nya staden som han flyttat till. Men när han får passa hunden Clyde förändras tillvaron.

K-9: P.I.

(Action, 2002) Samma karaktärer som i En snut på hugget. Dooley är bara några timmar från att bli en lycklig pensionär när han råkar närvara vid ett väpnat rån på ett högteknologiskt dataföretag. Han misstänks för brottet och får inte ut sin pension förrän de riktiga skurkarna är bakom lås och bom. Nu tvingas Dooley och Jerry Lee spåra upp de riktiga förbrytarna.

Kommisarie Rex första uppdrag

(Komedi/thriller, 1997) En TV-film om hunden Rex när han är en liten valp. Denna film utspelar sig alltså innan han blev kommisarie Rex i TV-serien. Trots att han är en liten valp har han inga problem med att rädda folk undan onda skurkar.

Lassie (Många filmer från olika årtal)

Handlar om den modiga och trofasta collien Lassie. I över sjuttio år har böcker, filmer och tv-serier om Lassie spridit glädje bland miljontals barn (och vuxna!) världen över. Det finns ett tiotal filmer. Den första filmen om Lassie, Lassie på nya äventyr, kom ut 1943. År 2005 kom en helt ny film med Lassie med samma grundhandling som i originalfilmen.

Lenny, mirakelhunden

(Familjefilm/komedi, 2004) En dag möter Zach en till synes herrelös hund i parken. Utan att veta att hunden ägs av vetenskapsmannen Dr Island tar Zach med sig hunden hem. Helt plötsligt börjar hunden prata.

Man's Best Friend

(Thriller, 1993) Lori Tanner inser att hennes nyfunne fyrbente vän är en vetenskaplig hybrid, fullt kapabel att tänka och känna som en människa. Den är dessutom benägen att döda för nöjes skull.

Marley & jag

(Komedi, 2009) Ett ungt par bestämmer sig för att öva sina föräldratalanger på en hund. In i deras hem kom Marley, en gyllengul labradorvalp som snabbt växte till en bredbröstad fyrtiofemkilos ångvält. Men lika vilt som han betedde sig, lika obegränsad var hans tillgivenhet.

Min hund Skip

(Drama, 2000) Året är 1942. Willie Morris är en blyg liten 9-åring som får en hund i födelsedagspresent. Hundvalpen visar sig vara nyckeln till framgång bland vänner och till den sötaste flickan i skolan.

Napoleon - den modiga lilla valpen

(Familjefilm, 1996) Napoleon är en 10 veckor gammal golden retrivervalp som är på tok för nyfiken för sitt eget bästa. Under ett födelsedagskalas hamnar han i en ballongkorg som flyger iväg, och tar med honom ut i den stora vida världen. Under sitt spännande ävnetyr möter han massor av nya vänner, men också några som inte är så vänliga.

Old Yeller klarar allt

Familjefilm/äventyr/western/drama, 1957) En liten pojke fattar tycke för en strykarhund som kommer till gården. I början ställer hunden till en del problem, men efter ett tag lyckas han vinna familjens tycke och Yeller, som de valt att kalla honom, visar sig vara en briljant vakthund. En dag följer Yeller med på en vildsvinsjakt där en olycka inträffar.

Rex - En räddare i nöden

(Familjefilm/action/komedi, 2007) Rex är Hollywoods mest kända hundstjärna. En dag hoppar han fallskärm och då skärmen inte löses ut landar han fel och måste hitta ett nytt hem. Han finner en ung pojke som han slår sig ihop med och blir därmed även maskot på pojkens pappas brandstation.

Rottweiler

(Action/rysare/thriller/science fiction, 2004) Dante åker i fängelse för ett brott han inte begått. Han rymmer från fängelset utan att veta konsekvenserna. Nu har han en blodtörstig rottweiler efter sig.

Rottweiler - Helveteshundarna

(Action/rysare/thriller/äventyr, 1982) Ett topphemligt experiment på hundar går fel när en grupp med blodtörstiga rottweilers av misstag blir frisläppta i närheten av en liten stad.

Rusty - räddaren i nöden

(Familjefilm, 1997) Den lojala och kärleksfulla hunden Rusty tänker inte låta någon skada de föräldralösa barnen Jory och Tess. När några giriga personer försöker lägga beslag på barnens pengar ställer sig Rusty i vägen.

Shaggy ä' de' du de'?

(Familjefilm/komedi, 1959) Wilby Daniels besöker ett museum, men råkar av misstag få med sig en ring som bär på en uråldrig, förtrollning som förvandlar honom till en stor fårhund vid de mest olämpliga tillfällerna.

Sherlock Bones - en hund att räkna med

(Familjefilm, 1994) Pojken Billy möter Sherlock, en smart, talande hund som hävdar att hans husse, en polisman, blivit kidnappad av smugglare. Sherlock pratar inte med några andra än Billy och hans nyfunna vän Emma så det är upp till dem att hjälpa Sherlock att lösa fallet.

Shiloh

(Familjefilm, 1996) En misshandlad beaglevalp rymmer från sin ägare och träffar en ung pojke som hon följer med hem. En historia om en pojke som riskerar allt för sin bästa vän.

Som hund och katt

(Familjefilm, 2001) Delvis animerat familjeäventyr om kampen om herraväldet på jorden, ett krig som hittills kunnat avstyras genom en ohelig allians mellan djuren.

Som hund och katt 2

(Familjefilm, 2009) Slaget mellan hundar och katter fortsätter då katterna slår tillbaka.

Spot - en hund på rymmen

(Komedi, 2001) Droghunden Agent 11 får skyddad identitet efter att han fått korn på en stor droggömma och blir hotad. Han hamnar hos en brevbärare  som kallar sin nye vän för Spot och hoppas att bestens asociala tendenser ska avta. Vad han inte vet är att Spots lynne är det minsta han behöver oroa sig för.

The bracelet of Bordeaux

(Familjefilm, 2007) Någon håller på att kidnappa alla hundar i Chem City! Två flickor hittar ett magiskt armband och tillsammans bestämmer de sig för att lösa mysteriet.

The Cave of the Yellow Dog

(Drama, 2005) Det här är en "halvdokumentär" som utspelar sig på den mongolska stäppen. En flicka hittar en övergiven hund i en grotta och pappan insisterar på att flickan lämnar tillbaka hunden eftersom han tror att den bringar olycka.

The Dog Problem

(Komedi, 2006) En ung författare lider av skrivkramp och är helt pank, när hans terapeut föreslår att han ska skaffa sig ett husdjur.

The Karate Dog

(Action, 2004) En dataexpert undersöker ett mord där det enda vittnet verkar vara mannens hund Cho Cho. Cho Cho är inte bara den enda hunden i världen som kan prata med människor, han är expert på karate också. När de teamar ihop sig för att finna hjärnan bakom mordet avslöjar de en livsfarlig konspiration som sätter båda deras liv i fara.

The Shaggy Dog

(Familjefilm, 2006) Re-make av och Shaggy ä' de' du de'? och En lurvig historia. Handlar om en man som förvandlas till en fårhund vid de mest olämpliga tillfällena. Dessa förvandlingar hämmar hans karriär, men hjälper honom att bli en bättre far och make.

Top Dog

(Action/komedi/thriller, 1995) Jake Wilder är en tuff hårdnackad snut som är van att arbeta ensam. När en av hans kolleger kallblodigt mördas, sätts Jack på fallet tillsammans med den mördade kollegans partner Reno. Reno är smart och envis, och han är hund.

Turner & Hooch

(Action, 1989) Polisen Scott Turner ställer upp och tar hand om en minst sagt livlig hund vid namn Hooch vars husse har blivit mördad. Allt fungerar utmärkt och de båda tycker om varann, i ungefär fem minuter. Sedan börjar Scott's tålamod sakta men säkert ta slut. Hunden tycker dock att allt är toppen och att det nya huset han bor i är den roligaste lekplats hans någonsin varit i. Hooch visar sig vara värd sin vikt i guld då Scott tillsammans med sin kollega ska avslöja den smugglarliga som ligger bakom mordet på Hoochs älskade husse.

Underdog

(Familjefilm/action/komedi, 2007) Efter en olycka på ett labb får en hund vid namn Shoeshine Boy enorma superkrafter och kan helt plötsligt prata som en människa. Bara han själv och hans husse, en 12-årig pojke vid namn Jack, känner till denna hemlighet. För allmänheten blir Shoeshine Boy mer känd under namnet Underdog.

Vilket hundliv

(Familjefilm/drama/komedi, 1965) Mark och Fran Garrisons tax ska föda, och hos veterinären blir Mark övertalad att ta hand om en Grand Danois som han döper till Brutus. Brutus och de andra valparna växer upp tillsammans och Brutus tror verkligen att han är en tax, vilket ställer till en hel del problem för paret Garrison.

Vit hund

(Drama/rysare/thriller, 1982) En ung skådespelerska tar hand om en hund men vet inte om att den har tränats till att anfalla svarta så fort den får syn på dem. En svart hundskollärare antar utmaningen att träna om den.

Watchers - Förföljaren

(Rysare, 1988) Filmen följer en intelligent hund som rymmer från ett topphemligt regeringsexperiment och möter en ung pojke. Pojken och hunden blir snart goda vänner, men problemen hopar sig när hundens "partner", ett stort, dödligt orange väsen, kommer efter honom.

Won Ton Ton - Underhunden

(Komedi, 1976) År 1924 kommer Estie till Hollywood för att bli skådespelerska, men istället blir hunden som följde henne en stjärna.

Year of the Dog

(Drama/komedi, 2007) Peggy är i fyrtioårsåldern, singel och utan barn. Hon jobbar som assistent och hennes hund Pencil är det käraste hon har. Då hunden dör förändras Peggys liv totalt.

Zeus och Roxanne

(Familjefilm, 1997) Zeus är en busig hund och Roxanne är en vacker delfin. De är vänner och kan trots allt prata med varandra. En dag smyger Zeus ombord på en båt och visar för två delfinforskarna att han och Roxanne kan prata. Men en illvillige man vill fånga Roxanne och föra henne till sitt forskningscenter för att kunna tjäna miljoner.

Årets hund

(Familjefilm/komedi, 1972) Lonnie McNeil är en ung pojke som blir vän med en ung fågelhund. Han bestämmer sig för att träna hunden och spenderar dagarna på landet. Hans kompis, Text, hjälper honom att träna hunden till tävlingshund.

2.jpg

Animerat

Bolt

(Familjefilm/komedi, 2008) Hunden Bolt har levt hela sitt liv i studion där han spelar in en TV-serie. Han tror att han har övernaturliga krafter, men då han kommer bort från studion av misstag går det snabbt upp för honom att det inte stämmer.

Flykten mot frihet

(Familjefilm/drama/äventyr, 1982) Två hundar som tros vara smittade med mjältbrand rymmer från ett laboratorium.

Lady & Lufsen

(Äventyr/komedi, 1955) Den väluppfostrade cockerspanieltiken Lady känner sig åsidosatt när hennes familj ska utökas med en baby. Hon möter den sorglösa och busiga gatuhunden Lufsen och ljuv musik uppstår.

Micke & Molle

(Drama, 1981) Rävungen Micke blir bästa kompis med hundvalpen Molle. Plötsligt skiljs dock deras vägar åt då Molle åker bort med sin husse för att lära sig jaga. När Molle kommer tillbaka har han lärt sig att jaga alla sorters djur och allting är förändrat.

Micke & Molle 2

(Familjefilm, 2006) Uppföljaren utspelar sig medan Micke och Molle fortfarande är små. Deras vänskap sätts på prov när Molle är med en grupp andra hundar som är intresserade av sång.

Pongo och de 101 dalmatinerna

(Drama/komedi/äventyr, 1961) Dalmatinern Pongo tycker att hans husse Roger ska skaffa sällskap och fixar ihop honom med Anita, som också lever ensam med en dalmatiner, Perdita. De fyra flyttar in i ett radhus, och Pongo och Perdita får en kull gulliga små valpar. Men en dag är valpkullen helt plötsligt bortrövade! Inte nog med det, varenda dalmatinervalp i hela London är spårlöst försvunnen. Vem kan ha tagit dem - och varför?

Änglahund

(Drama/äventyr, 1989) Filmen utspelar sig 1939 i New Orleans och handlar om schäferhunden Charlie B. Barkin som äger ett kasino tillsammans med en bulldog vid namn Carface Caruso. Denne börjar dock bli girig och bestämmer sig för att mörda Charlie för att få hela intäkterna från kasinot själv.

Änglahund 2

(Drama/äventyr, 1996) Charlie och Carface från originalfilmen befinner sig nu i himlen, och verkar ha blivit mer eller mindre tvungna att sluta fred med varandra.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Annons:
[Borttaget]
[Borttaget]
2010-02-26, 15:06
#1

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget]
2010-02-26, 15:07
#2

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget]
2010-02-26, 18:08
#3

Inlägget är borttaget

Xondah
2010-02-28, 23:13
#4

Jag skulle vilja tillägga att Silver Fang ska finnas med, efterssom den serien kom före Weed serien och Weed serien är uppföljare på Silver Fang serien. =)

Silver Fang --->

KitoBonito
2010-03-01, 15:39
#5

Tänkte just påpeka det Xondah berättade. :) Men OJ vad mycket filmer!

Och jag vet inte om det är okej men det finns en japansk animé som heter Wolf's Rain som handlar om vargar. Det är väldigt fantasy, en väldigt bra och allvarlig serie (hade inte direkt visat den för små barn..).

Wolf's Rain wiki

Lattjo
2010-03-01, 16:04
#6

Kan väll påpeka att Eight Below är baserad på en verklig händelse;)

Annons:
SaraC
2010-03-01, 16:05
#7

#4 Absolut!

#5 Jo, nu har vi ett par filmer att beta av Flört Ska kolla upp den serien också.

#6 Ja, just det, det är den.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

SaraC
2010-04-13, 02:00
#8

Puttar upp för att påminna mig själv om att lägga in de andra filmerna ni tipsat om Oskyldig

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Upp till toppen
Annons: