Annons:
Etikettövrigt
Läst 4763 ggr
SaraC
2010-03-01, 22:32

Fynda hundböcker

Med anledning av vår bokklubb vill jag ge några tips på hur man kan dels låna böcker och även köpa böcker till bra priser. Bokrean i all ära, men den inträffar ju bara en gång om året.

Många hundböcker, och böcker överlag, kostar en ganska stor slant. Dessutom är det många gånger så att man inte direkt har en uppfattning om vad boken innehåller innan man köpt den och vet kanske inte om den motsvarar ens förväntningar, och det är ju trist om man köpt en bok för flera hundra och så gillar man den inte alls.

Bibliotek och Elib

En bra metod tycker jag är att först kolla om boken ifråga går att låna på biblioteket, eller om man inte är ute efter något särskilt göra ett besök där och låna hem ett gäng böcker man tycker verkar intressanta. Är man ute efter en särskild bok och den inte finns på biblioteket kan man höra med personalen om det finns möjlighet att låna den via så kallat fjärrlån, då lånas boken in från ett annat bibliotek där den finns och ut till dig.

Något annat jag skulle vilja puffa för är Elib. Här lånar du eller köper böcker digitalt och du kan välja mellan e-böcker (text) och MP3-böcker, strömmande ljudböcker och WMA-böcker (ljud). Vill man låna en e-bok så installerar man en gratis e-bokläsare som går att ladda ned via hemsidan, sedan kan man börja köpa eller låna e-böcker, exempelvis via en internetbokhandel eller ett biblioteks hemsida. En strömmande ljudbok är en ljudbok som spelas upp via internet. En MP3-bok köper du och laddar den och sen kan du lyssna på den via datorn eller i MP3-spelare/iPod. En WMA-bok laddar du ned till din dator och sen kan du lyssna på boken i datorn eller överföra filerna till en MP3-spelare som kan hantera WMA med DRM 10.

Handla böcker i nätbutik

Oftast är böckerna ganska många kronor billigare i nätbutikerna och de flesta av butikerna har överkomliga fraktpriser, en del erbjuder till och med gratis frakt i viss mån. Det finns många internetbutiker som säljer böcker, jag länkar till några av dem här nedan.

Adlibris

Bokia

Bokus

Canis

En bra sida är Bokfynd, här kan man söka reda på vilken butik som har det billigaste priset på en bok.

Begagnade böcker

Ett annat alternativ är begagnade böcker. Jag har fyndat en hel del böcker i fint skick, en del helt nya, på både Tradera och på vanliga loppisar. Kika på loppisar och liknande där du bor eller när du är ute och reser. Eller besök någon av internetsajterna där du kan handla begagnat, till exempel Tradera, Bokbörsen eller Blocket. Det fina med att leta begagnat är inte bara priset, du kan även hitta titlar som utgått ur sortimentet i butikerna, en fin förstaupplaga eller en rolig äldre bok!

Sälj!

Sälj de böcker som bara står och samlar damm hemma hos dig på samma sätt som du kan köpa begagnade böcker - via nätet eller på någon loppis - så kan du köpa nya istället!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Annons:
DesK
2010-03-02, 17:26
#1

Många bra tips här, tackar!  Glad

Vill man läsa böcker på Engelska har amazon.com mycket att erbjuda (De har även en Tysk sajt för oss som läser på Tyska)

Désirée
Afghan lives matter

SaraC
2010-03-02, 18:41
#2

#1 Tack själv för ytterligare tips!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Upp till toppen
Annons: