Övrigt

"Din hundrädsla är inte mitt ansvar" - Vad tycks?

2017-04-11 14:15 #0 av: SaraC

http://www.expressen.se/debatt/din-hundradsla-ar-inte-mitt-ansvar/

Vad tänker ni om detta? 

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2017-04-11 14:25 #1 av: Carmarino

Hon verkar ha fullt upp med att hålla reda på allt annat än sin hund. Den verkar hon släppa lös utan att tänka på vad hunden kan ställa till med. Tycker inte det verkar som om hon har så bra kontroll över sin hund att hon kan låta den gå okopplad.

Hennes argument låter som om de kommer från en mycket ung människa, utan erfarenhet, och av bilden att döma så är hon inte så gammal heller.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-04-11 14:27 #2 av: [PeterTM]

Båda parter har naturligtvis ansvar, hundägaren har ansvar för att hunden inte kommer till den som är hundrädd och den som är rädd har ansvar för att hålla sig på sin kant, absolut inte skrika åt hundägaren så länge hunden är kopplad och under kontroll.

Anmäl
2017-04-11 14:31 #3 av: Lia

Självklart tar man hänsyn till andra människor. Men inte till överdrift. Vi var på ett hundbad och hade dessutom vår hund kopplad tills vi kom ner till stranden. Då ser en kvinna oss komma gåendes med hunden, och hon börjar skrika mot oss att inte komma i närheten. Vi tänkte ju inte direkt sitta bredvid någon i alla fall, det var en stor strand. Men hon började komma nära oss och vår lilla hund, och gormade om att hundar minsann inte fick vara på stranden när det fanns människor där, och att hon var livrädd för hundar och därför kunde vi inte vara där. Men det var ju en hundstrand, de fick vara där både kopplade som okopplade oavsett om det fanns människor eller ej... Det tyckte alltså inte hon som bara blev mer och mer arg och hysterisk när vi försökte förklara något hon uppenbarligen inte förstod. Såna människor har jag mycket svårt för. Vi gjorde ju faktiskt inget fel. I det fallet var hennes hundrädsla absolut inte vårt ansvar. Om hon nu var så rädd så borde hon kanske inte besökt en hundstrand från första början.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2017-04-11 14:50 #4 av: Gronstedt

Författaren ger uttryck för hur synd det är om de kuvade hundägarna genom att framhålla att hon är så plågad av omgivningen att hon nästan - men naturligtvis inte på riktigt - tar sitt ansvar trots att det kan verka äckligt. Tja ...

Anmäl
2017-04-11 15:10 #5 av: tlover

Delvis delvis inte.

Visst sköter sig hunden (eller vad det nu kan vara) så är det inte hundägarens fel att någon har en fobi. Men står hunden och megaskäller på en person med hundfobi, då är det faktiskt enligt mig hundägarens ansvar.

När det gäller koppeltvång och vilda djur så går det inte att jämföra hundar med vilda rovdjur då delvis så här inte hundar till vår fauna och delvis så är det så mycket mer hundar än större rovdjur (och kanske även mindre?) att det inte ens är roligt

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2017-04-11 16:30 #6 av: Carmarino

#3 Kan förstå att du blev irriterad. Det är ungefär lika dumt som att gå in i hundrastgård och skrika om att hundarna måste hållas kopplade.

Råkade en gång ut för att det kom ett gäng hundägare, tillsammans med 2-3 schäfrar, ner till stranden i ett stenigt naturskyddsområde. Där är det för det första alltid koppeltvång och för det andra inte tillåtet att bada med hundar. Detta står angivet på stora skyltar lite här och var i området. En av dem stod precis där man går ner till stranden.

När vi då påpekade att det inte var så lämpligt att ta med sig hundarna ner där så blev ägarna urförbannade. Vi tänkte mest på hundarna för det är inte lätt att gå i den steniga terrängen, där stenarna rullar undan om man trampar lite snett. Det var dessutom väldigt varmt, och trots att de placerade hundarna mitt i solskenet hade de inget sötvatten med sig. I havet fanns det bara saltvatten.

Att de lät hundarna gå lösa förklarade de med att det då var lättare för dem att gå på stenarna, vilket de i och för sig hade rätt i. Det fanns dock väldigt mycket folk på stranden, som var ganska liten. Däribland fanns många barn och några av dem såg ut att vara rätt rädda för de stora schäfrarna som for runt lite överallt - långt ifrån hussarna och mattarna.

Sedan tog ägarna ner hundarna i vattnet, och den ena av hundarna kom så nära en i vårt sällskap, att den rev upp ett sår på benet på henne med klorna. Inte hundens fel, men när hon då påpekade att husse fick hålla bättre koll på hunden så fick hon sig en rejäl utskällning. Hon var inte på något sätt otrevlig, men är man inte van vid hundar är det ganska obehagligt när en stor hund plötsligt simmar förbi i vattnet.

Vill verkligen betona att vi varken skrek eller gormade, utan pratade i lugn ton, medan ägarna var dem som började vråla och skrika. Vill också betona att ingen av oss var irriterade på hundarna, utan det var helt och hållet hundägarna vi retade oss på.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.