Beteende

Min hund hoppar och biter mig på promenaderna

2016-01-04 09:02 #0 av: [emvirta]

Min valp är 7 månader nu, när vi är ute och går så "attackerar" han mig ibland såsom hänger i mina armar och händer och håller fast mig med sina tassar runt mina ben. Ibland gör det riktigt ont när ha nyper tag i armen trots en tjock jacka. Har försökt med att vända mig om och ignorera honom men han ger sig inte utan biter ännu hårdare då.
Någon som har några tips?
Har även märkt att han enbart bara har en pungkula, dock står det i hans besiktningspapper att han hade båda då.
Finns det någon chans att den andra kulan fortfarand kan trilla ner?

Anmäl
2016-01-04 09:49 #1 av: XeZafir

Vad jag tror han vill är att bli mer aktiverad och stimulerad. En valp (även vuxen hund) behöver mycket stimulans.

Vet inte hur mycket du tränar med honom. Men testa att lära honom fot, gå före och få hans huvud att arbeta. När du har utrymme, typ hemma eller rastgård, träna näsan, lågg gott på "gömda" ställe och låt honom sedan få leta upp. Att använda näsan gör hunden trött och lugn. Toppen att ta till när de är överaktiva :)

Sen är det bara fantasin som sätter stopp vid olika träningsgrejor. Jag är overtygad om att du får en lugnare hund på promenaderna om du lägger in lite lydnad. Sen är det kanske dags att tala om för honom "Nej" när han hoppar och biter, du är ju inte hans lekkompis på det sättet. Ibland måste man vara mer bestämd och "Lägga" hunden. Titta på hur tiken fostrar. De morrar och lägger valpen på sidan med lätt tryck, sen ska valpen ligga kvar där tills den gett sig, dvs när den är lugn och tiken (kan vara du) fått övertaget mentalt. Detta skadar inte någon och ska inte vara ett slagsmål utan bara nej detta är inte ok. När han ligger kvar lugnt, kan ta olika lång tid, ber du honom komma med och fortsätta din promenad.

Detta med hans pungkulor har jag inte någon erfarenhet eller kunskap om.

Lycka till på er resa :)

Anmäl
2016-01-04 16:44 #2 av: [emvirta]

#1 brukar träna en del med honom men kanske behöver han ännu mer. Låter han även söka efter godis hemma och kört en del nosework med honom. Har försökte lägga ner honom när han gör så men han blir ännu mer triggad då och blir nästintill galen. Så det funkar inte, han är också hur smidig som helst så går inte att hålla fast honom han ålar sig ur ens grepp..

Ska gå fler kurser med honom, har gått valpkurs och han var värst av alla valpar på kursen!

Anmäl
2016-01-04 20:45 #3 av: XeZafir

Du kan ju ha lyckats få just den valpen som helt enkelt behöver lite mer av allt!

Fungerar inte att lägga honom så använd helt enkelt nej i bestämd ton. Han fattar nog vad det lider...under tiden får du bli gul och blå ;)

Hade kanske kunnat hitta bättre hjälp åt dig om jag känt honom bättre. KAnske andra här inne som har idéer, här verkar finnas många med bra erfarenheter, så hoppas någon annan svarar!

Anmäl
2016-01-05 09:10 #4 av: miamoorelove

Vår hund hade likadant vi ca 6-7 mån ålder . Den ena pungkulan liksom försvann. Men när vi tog ett års sprutan bad jag vet kolla ordentligt och då hade den lagt sig på plats. Efter ett års ålder ska den inte flytta sig mer.

Det andra problemet beror nog på vilken sorts hund du har. Har man en känslig sort tror jag inte man ska ta i för hårt. Vi har en Canaan dog och vid den åldern var han mycket rädd, Hade nog hellre kortat ner aktiviteter som han inte är van vid och kört mer på sånt som han känner till. Så mycket trygghet som möjligt. Känns som han är lite nervös. Man får känna sig lite fram med sin hund vad som känns bäst. Jag är absolut inget proffs, bara en liten fundering. Hoppas det går bra.

Anmäl
2016-01-05 11:11 #5 av: [emvirta]

#4 jaha, har läst att vid 6 månader ska kulorna vara på plats. Men då är det bara vänta och se!

Jag har också en canaan, han känns inte riktigt rädd. Vi har även nyligen flyttat från stan till landet så kanske den förändringen har påverkat. Får testa med att fortsätta med aktiviter som han känner sig trygg med! :)

Anmäl
2016-01-05 19:21 #6 av: miamoorelove

Ok, men det kan ju vara en av orsakerna om ni har flyttat, Roligt att du med har en canaan :). De är ju speciella och vad jag upplever är att de behöver ha tid, mycket tid för att känna sig trygga. Kämpa på och gör mycket kul hemmavid och öka efter hand. Så hade jag försökt iallafall. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.