Pälsvård & Omvårdnad

Klor och pulpor...

2015-05-28 14:42 #0 av: n00bArtWork

Jag tog min hund som omplacering runt 2009, då var han två år.

Kan ju bara säga att jag blev mäkta förvånad då ägaren jätte trevlig och sympatisk människa som har stort intresse för djur men när han kom till mig med super långa klor (samt undernäring och avsaknad av större muskelatur bak osv.).

Nu har jag kämpat sen dess att trycka tillbaka pulporna med att klippa klippa klippa och åter klippa men känns som ett dött lopp, är det någon som har något tips?

Anmäl
2015-06-02 12:08 #1 av: Vattnadal

Förr kunde man söva och klippa ner dem samt bränna pulporna. Nu gör man inte så då det räknas som djurplågeri.

Klipp eller fila så långt det bara går varje vecka. Kanske låta hunden springa mycket på grusväg?

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2015-06-02 12:40 #2 av: n00bArtWork

#1 Jo försöker få honom att slita på klorna ute men han är mer en sniffare än en springare, kanske ska ta och fila lite varje dag istället för att klippa? Lät som en bra idé istället för att klippa och naffsa på pulpan jämt.

Anmäl
2015-06-29 20:12 #3 av: Novelia

Jag klipper 2 gr i veckan på somrarna och 1 gång i veckan på vintern. Verkar som att klorna växer snabbare på sommaren på mina hundar. Du kan tex klippa måndag, fila tisdag-onsdag, klippa torsdag osv. Filandet är mest till för att få en rörelse för att "aktivera" pulpan att dra tillbaka sig. 

Eller gå en längre promenad på nyklippta klor. Då kan pulpan dra sig tillbaka ytterligare om dom är riktigt långa :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.