Bilder & Filmer

Vill se eurasiers!

2015-02-08 22:19 #0 av: Wellcraft

Jag vill gärna se era eurasiers! 
Posta en eller flera bilder och berätta gärna en snutt om dem.
Otroligt vacker ras.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2015-02-08 22:30 #1 av: [postmortum91]

Här är Sheldon!
Världens gosigaste voffs.
Han är lättlärd, väldigt lugn och harmonisk. Han tyr sig mycket till mig, och äter knappt när jag inte är hemma. Han väljer vissa människor han gillar extra mycket, rester duger bara. Han är mer social än vad en typisk eurasier är, men det kan också bero på att vi socialiserade honom mycket som valp. Han är iallafall ultimat inom allt känns det som, lugn med barn, andra djur, snäll och förstående. Har använd honom som terapihund för småhundar som varit livrädda för stora hundar, han nästan kröp fram till dem för att han kände deras rädsla och ville bekanta sig med dem. Efter några minuter lekte de som tokar med varandra :D

-Postnatal

Anmäl
2015-02-09 02:50 #2 av: Elverpige

Det här är Freke. 

Han är strax över två år och en riktig nallebjörn. Älskar att kramas och att sitta i knä. Inte speciellt reserverad utan mer "ointresserad", går fram och nosar på folk, kanske ger dem en puss och sen är han nöjd. Men är han på rätt humör så kan en främling vi möter ute på promenaden lika gärna bli tvättad i hela ansiktet. Som valp tog han till sig nästan hela våran gata som "familj", så på morgonpromenaderna gick han sin lilla vända och hälsade på alla innan vi kunde gå Skrattar

En mycket lugn kille som alltid presenterar sig ordentligt för andra hundar innan bus och lägger sig ned för osäkra hundar och låter dem komma fram själva. 

Han är en rätt så aktiv eurasier som mer än gärna tränar allt möjligt. Vi håller främst på med utställning, rallylydnad och drag. Men i sommar ska vi komma igång med agilityn igen också.

Det är en fantastisk ras och jag längtar efter att kunna skaffa en till eurasier!

Anmäl
2015-02-10 11:07 #3 av: [Mi-rand-a]

Min Prisma på 9 månader  är en väldigt social dam, ska hälsa på allt och alla, otroligt snäll och tålmodig. Mycket jaktinstinkt har hon. Aktiv,  lär sig lätt och Skäller aldrig i onödan :)

Anmäl
2015-02-10 22:48 #4 av: Wellcraft

Otroligt vackra hundar, inte heller såna pälsmonster som man ibland får uppfattning om att de kan vara.
Varglika och snygga Blomma
Hur funkar träningen med eurasier? Jag vet en tjej som tävlar lydnad på hög nivå med sin, eurasiern känns som en "roligare" spetsras.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2015-02-10 23:02 #5 av: [postmortum91]

Jag tycker verkligen rasen är extremt lättlärd. Dock måste de bli motiverade för att lyssna på dig och är inte skapta för att lyda minsta vink. Tycker en eurasier det är roligt med Agility tror jag också du kan komma jättelångt med det. Om eurasiern inte tycker det, så får du kämpa. Dock älskar rasen att få vara med på allt, så just därför tycker den troligtvis att allt du gör med den är roligt, så länge du är med :)

-Postnatal

Anmäl
2015-02-15 21:32 #6 av: TheaV

Har ingen bild på den här datorn, men vi har en eurasierhane som är strax över 1,5 år gammal nu. Han älskar allt och alla, både hundar och människor. Han är världens studsboll, hoppar hellre över soffan än går runt den, älskar agility och studsar upp på snöhögar och stenar så fort han får chansen. Vi har även gått en del lydnadskurser och han är jätteduktig men har svårt att koncentrera sig längre perioder. Han vill verkligen men det blir för mycket för honom efter en stund. Han har alltid varit svårmotiverad, leverpastej på tub är det som funkar bäst. Det är inte ofta han skäller, men han gnäller en del när vi möter hundar för att han vill leka.  Det går sådär att ha honom lös då han har en hel del jaktlust, harar och ekorrar är det bästa som finns. Han är otroligt lätthanterlig och får jättemycket beröm när vi är hos veterinären, dock har vi ställt ut en del så han är van vid att folk tar i honom. 

Anmäl