Pälsvård & Omvårdnad

Fästingar och tjock/långhårig päls?

2014-06-21 12:14 #0 av: VT4ever

Hej :) Jag har en fundering angående svensk lapphund/finsk eller vilken tjockhårig hundras för den delen.

- Nu när det är sommar och de finns fästingar, hur hittar man dem i en tjock mörk/svart päls? Måste man gå igenom hela hunden varje dag? Hur gör ni/du? Berätta gärna era erfarenheter Glad Anmäl
2014-06-21 12:20 #1 av: vallhund

Använder något av apoteksmedlen, samt boosta med B vitaminer.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-06-21 18:56 #2 av: SaraC

Har inte haft en svart, men en vit (jappe) och där såg man ju lätt fästingar som kröp i pälsen. Jag upplevde pälsen som en fördel, var som att fästingarna hade svårt att hitta in och sätta sig. Jag kände igenom med fingrarna, det tyckte jag gick lite av farten när man ändå gosade. 

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2014-06-21 19:19 #3 av: VT4ever

Okej tack för svar! Glad Då får man bara hoppas att fästingen inte hinner sätta sig fast på en själv ^^

Anmäl
2014-06-21 19:27 #4 av: SaraC

Det är ju lite olika hur mycket fästingar man har där man bor, kan jag tänka Glad Vet man att man varit i ett område där det troligen är mycket fästingar kan det ju vara smart att kolla både sig själv och hunden direkt man kommer hem. Man kan ta en kam till hjälp när man går igenom pälsen också.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2014-06-21 19:37 #5 av: VT4ever

Jag har själv ingen hund i dagsläge men ska skaffa när jag har gått ut gymnasiet. Jag bor här uppe i Norrbotten och här ska de inte vara så mycket fästingar av vad jag vet, men man kommer säkert ändå lyckas att få en fästing nån gång på hunden när man då har en. Själv vill jag aldrig se en fästing men de vet ja att jag kommer nån gång ändå säkert seFörskräckt 

Är det vanligt att man kollar igenom hunden varje dag för att se om de är fästingar? 

Anmäl
2014-06-21 21:13 #6 av: Grace2009

#6 Jag kollar igenom hundarna varje dag när jag har dem. Inte specifikt för att finna fästingar men för att upptäcka om de fått småsår eller andra åkommor tidigt :) Jag gör det lite automatiskt när vi ändå myser i soffan.

Anmäl
2014-06-21 22:47 #7 av: JontaK

Har en svensk lapphund som har fästinghalsband, det är nödvändigt här i norra Småland där det är extremt gott om fästingar.

Har han inte halsbandet kan det bli flera fästingar om dagen. Det går att se fästingar krypa i hans svartbruna päls men är man ute i skogen i några timmar är de omöjliga att hitta.

Självklart känner vi efter lite extra när vi kelar med hunden just med tanke på fästingar för trots halsbandet fastnar en och annan.

Anmäl
2014-06-21 23:24 #8 av: Vifyra

Jag köpte frontline till min finska lapphund. Köpte det förra året också. I år har jag hittat många fästingar runt hennes ansikte som har suttit fast även fast hon har fästingmedlet. Har inte hittat någon fästing som suttit fast på hennes kropp förutom i ansiktet då.

Jag känner ofta igenom henne. Hon är svart (viltfärgad)

Anmäl
2014-06-21 23:28 #9 av: JontaK

#8 Märkligt, min hund har bara haft en enda fästing i ansiktet med halsbandet på, de relativt få vi hittat har suttit på kroppen. Utan fästinghalsbandet var merparten av fästingarna i just ansiktet.

Anmäl
2014-06-22 12:53 #10 av: Christina3

Jag har fått ihop en kombination som är den som hittills funkat bäst, 2 Fästingar på 13 dagar. Jag använder Bärnstenshalsband och har gjort ett kok på Timjan, Rosmarin och citron........som jag då duttar på honom lite här och där innan utgång. Och känner igenom och borstar/kammar honom varje dag.

Nu bor vi inte i värsta röda fästingzonen, så vi har därför turen att kunna välja bort de produkter som vi inte tycker är så hälsosamma för hunden.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.