Hälsa

Problem med ögonen - japansk spets

2014-03-24 20:52 #0 av: ceciliasandra95

Hej!
Allt började med att min hund fick rinninga ögon. Nu har det gått ett tag och de rinner väldigt mycket, han kliar sig och ögonen är lite röda, vi va hos veterinären för ett tag sedan som sa att de inte var ngt. jag börjar bli orolig, jag märker att Ricco tycker att de gör ont. Har ni haft något liknande på era hundar eller har ngn ide om vad de kan vara?? Vi har provat silc eay och vi tvättar med kokt vatten för att få bort bakterier.
// Sandra

Anmäl
2014-03-24 22:11 #1 av: Em_

Jag har liknande på min mittel. Ögonen rinner ibland, speciellt på morgonen och om det blåser ute. På morgonen gnuggar han de, lite som en katt. Jag brukar hjälpa till och torka. Försöker göra det medans vätskan rinner innan den stelnar till en brun gegga. Tycker dock inte att hans ögon är röda eller att han har ont. Flera veterinärer har sagt att han har lite trånga tårkanaler. Något med skallens och ögonens form gör att det blir mindre plats för tårkanalerna, det är tydligen vanligt på mindre hundar. När det rinner mycket tårvätska kan kanalerna inte leda bort all vätska så det rinner över.

Har han ont så vänd dig till en annan veterinär. Försök få tag på någon som är bra eller till och med specialist på ögon.

Anmäl
2014-03-25 20:41 #2 av: SaraC

Hur märker du att han har ont?

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2014-03-27 06:36 #3 av: ceciliasandra95

Tack för svar!

Han ligger och kisar och tar huvudet mellan tassarna och gnuggar ögonen, han kanske inte har ont men han är irriterad. #2

Anmäl
2014-04-12 22:50 #4 av: SaraC

#3 Okej! Ja, för röda blir dom ju lätt även om det inte är något fel (i och med vita pälsen) men är det irriterat på något vis tycker jag som #1 att det bör kollas igen för då är det något som inte stämmer. Hoppas det går bra!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.