2011-12-21 09:57 #0 av: PetraKarin

Hej!

Vi håller en väldigt rolig jultävling inne på klickerträning i fokus.

http://klickertraning.ifokus.se/articles/4e886061d4ebea147c01e175-jultavling#discussions-1

Info:

Tävlingen har temat Jul - att få oss att känna julstämningen. Hur detta ska gå till är ganska öppet för tolkning, det finns inga krav på specifika trick eller antal trick från era djur. Några regler finns dock:

  • Klickerträna.
  • Det ska vara nya trick. Inte en samling av trick era djur redan kan. (Var skulle utmaningen ligga i det?) Det främsta målet med tävlingen är egentligen vägen till slutresultatet, en lite kul anledning att klickerträna. Men kan till exempel din hund apportera saker innebär det inte att du inte får göra något där hunden hämtar något. Däremot ska den inte redan vara van vid och kunna apportera exempelvis julgranskulor och glitter!
  • Djuret ska som slutresultat kunna utföra tricket/tricken på signal, utan olika hjälper som lockande etc.
  • Rekvisita får gärna användas! Men det är djurets insats som är det viktiga.

 

Tävlingen pågår fram till den 22 december, det är sista dagen att lämna in bidrag. Tävlingsbidrag lämnas in i form av en julstämningsvideo, som förstås ska innehålla den "färdiga produkten", men även lite från klickerträningen dit. Det finns inga krav på snygg redigering och soundtrack. I detta inlägg finns en video infogad som kan funka som inspiration! Era videos lämnas in genom att ni infogar dem eller länkar till dem i detta inlägg.