Jakt

För varmt

2009-09-11 10:29 #0 av: rifla

Nu har hundarna och gubbe kommit hem från sep jakt. (jag jagar i okt) och det är på tok för varmt för våra karelare. tur är det att det finns myrar och vattendrag så de kan lägga sig ner. men att träna kondition har varit jätte svårt och fått bli på natten efter 12... i år har de inte velat simma tiken kanske men hanen blankt nej.

Anmäl
2009-09-11 16:04 #1 av: Vattnadal

Vi har samma problem, ingen höstträning alls än. Längtar efter dagar då temp håller sig under 15 i alla fall! Vi har ju tur där, som inte måste ha hundarna i toppkondition förrän snön kommer. Att ha det fixat till jakten i denna värma måste vara mycket svårt.

Vi har byggt ett hägn där hundarna får springa lösa för att motionera lite, då de kan välja tempo själv. Ibland fantiserar vi om att fixa en bassäng att simträna dem i, men pengarna stioppr oss.

 

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2009-10-02 01:48 #2 av: Vattnadal

Äntligen har temperaturen sjunkit! Det blir till att skrapa rutorna på bilen på morgonen, och att leta fram varmare jackor. Vi har i alla fall äntligen kommit igång med höstträningen!

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2009-10-02 10:44 #3 av: rifla

ja nu är det helt ok..snön har fallit där vi ska jaga älg..ännu bättre. men den stannar ju inte.

Ska jaga räv under helgen men med stövaren på en ö.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.