Pälsvård & Omvårdnad

Fällning

2011-02-08 19:08 #0 av: SaraC

Hur står det till med det hemma hos er?

Eros fäller bara en gång om året. Sedan några veckor tillbaka har han tydligen bestämt sig för att det är dags för att sätta igång och förlora päls. Vilket ju kan tyckas galet i min värld då det fortfarande bara är februari. Blir inte klok på det här med när hundar fäller, men det är ju samma visa varje år Flört

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2011-02-08 20:30 #1 av: Manda29

Grosan, Alaskan husky , fäller nu o har gjort i ca 1 vecka. Hennes fällning har jag lagt märke till börjar ungefär 1 månad innan hon ska löpa, oavsett vad det är för väder. Har alltså hänt att hon börjat fälla när det är -15 Förvånad

Kaxe,  Alaskan husky/vit schäfer - malamute,  som har tjockare päls, kan fälla flera ggr under vintern beroende på hur kallt/varmt det är. Ungefär som att vädret gör att pälsen inte kan bestämma sig Glad

Just nu har vi några + grader dagtid o - nattetid här i Eskilstuna.

Anmäl
2011-02-08 20:34 #2 av: DesK

Samma här Teddie ser ut som värsta ruggugglan sen nån vecka tillbaka. Inte heller jag blir klok på detta med fällningsperioder. Teddie blev dock konstig med detta efter att vi tog bort livmodern. Innan fällde hon rejält varje vår och höst, men ingenting där emellan, nu "småfäller" hon nästan jämt men 2 gånger om året blir det nästan lika illa som förr.

Désirée

Anmäl
2011-02-08 20:39 #3 av: SaraC

Här är det ovanligt med plusgrader under vintern, vi har väl ungefär runt en -15 och så pendlar det lite uppåt och nedåt. Verkar som att min hund har samma problem som din, att pälsen inte riktigt kan bestämma sig när det hoppar lite mellan temperaturerna Obestämd Skönt att det är fler med fällningar som känns lite knasiga.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2011-02-08 20:45 #4 av: DesK

#3 Vi bor ju inte så värst långt ifrån varndra så vi har väl ungefär samma temperaturer. Konstigt nog håller Todd sina fällperioder betydligt bättre, hum undrar om det kan vara så att det beror på att han är mest utomhus, medan Teddie är mest inomhus?

Désirée

Anmäl
2011-02-08 23:09 #5 av: Missel

Här har det inte börjat än, men nu har det varit milt väder så bara väntar på att det ska sätta igång. Ganti fäller 2 ggr om året. Ska ta och bada han när det väl sätter igång och en omgång med Furminatorn.

Anmäl
2011-02-09 14:09 #6 av: Vattnadal

Tikarna fäller oftast inte efter väder, utan hormonellt, då de ska fälla så att det blir mjuk päls i lyan åt valparna. De fäller alltså oftast i slutet av skendräktigheten. Sen kan deras löp anpassas efter årstiderna och väder och vind, i och för sig.

Kastrater, både hanar och tikar, får gärna ulligare päls, och mer av den. Det är mkt vanligtv att de fäller lite för jämnan, även om det rasar av i mängder då pälsen ska bytas på riktigt.

Hos oss fäller ingen på allvar nu, vilket är skönt!

 

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2011-02-10 23:16 #7 av: SaraC

#4 Ja, det är nog högst troligen ganska samma lika Skrattande (På tal om det måste vi väl försöka ses någon gång, eller vad säger du?)

Här hemma känns det som att alla djur fått någon knäpp i år. Vi har ju katter med "kontrollerad utevistelse" (tycker inte om ordet innekatt, då de visst får vara ute men i lika kontrollerad form som vår hund är ute) och de vill inte vara ute mycket nu under vintern men de fäller ändå båda två som tokar. Den ena har i princip aldrig fällt alls förr. Det är därför jag tror våra djur blivit lite galna Oskyldig

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2011-02-15 15:12 #8 av: Vosjes

Hund 1 - Fäller rejält två gångero m året men annars hårar han väldigt mycket året om.

hund 2 - fäller en - två gång om året

hund 3 - fäller en - två gånger om året

hund 4 - fäller knappt alls

Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur

Anmäl
2011-02-15 15:29 #9 av: DesK

#7 Ja det skulle vara kul att ses nån gång framöver Glad

Désirée

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.