Annons:
Etikettövrigt
Läst 7846 ggr
SaraC
2012-01-05, 19:16

Draghundcenter - För ett aktivt liv med hund

5 frågor till Elin (mer känd som Vattnadal här inne) som nyligen startat Draghundcenter, ett företag som både säljer hundprylar och har som ambition att även vara ett center med kurser, föreläsningar och dylikt.

Vad är Draghundcenter?

Draghundcenter Sverige AB startades under 2011 av mig, Elin, och min faster Berit. Vårt ledord är "För ett aktivt liv med hund", och vi försöker uppmuntra alla hundägare att vara mer aktiva med sina hundar. Vi säljer främst draghundsutrustning, men har även en del jaktartiklar och ett basutbud för hund, katt och smådjur. Vi är generalagent i Sverige för Troll (ett Norskt företag) och säljer både deras foder och dragutrustning. Ambitionen är att inte bara vara en butik, utan ett center, där vi även håller kurser, föreläsningar och hjälper till med tips och råd.

Vilket utbud av kurser, föreläsningar och liknande aktiviteter kommer att finnas hos er?

Målsättningen är att vi ska ha föreläsningar och jippon inom katt och smådjur också. Dock blir det givetvis mer inriktning hund, då det finns ett större behov där. Vi har bland annat gratis gemensam promenad alla tisdagar när vi stänger. Då går vi en sväng och agerar störning åt varandra. Man kan givetvis ställa frågor och få lite träningstips om diplomerad hundkursledare är med. Sedan hålls valpkurser, vardagslydnad, aktivering, klicker, blodspår och givetvis drag. I framtiden kommer vi att hålla rallylydnad och annat i samarbete med andra instruktörer.
På föreläsningssidan börjar vi med aktivering, berikning, hundens språk och annat. Vi kommer i framtiden att ta in föreläsare utifrån, kanske hålla egna seminarier och dylikt. Dock måste vi etablera oss mer först.

Var hålls era kurser, föreläsningar och liknande aktiviteter?

Vi har kurser och föreläsningar främst i butiken eller direkt anslutning till den. Vissa kurser kräver större utrymmen, skidspår, skog och dylikt, och då kan vi vara på en idrottsanläggning eller på min gård Odlingen.

Vilka produkter kan man handla hos er?

Vi säljer det mesta man behöver inom drag: selar, linor, hundkök, skor, handledsvärmare, diverse krokar och fästen, slädbelag, tolkbälten, snöankare, stakeout, kickbike och så vidare.
Sedan har vi utrustning för friluftsliv med hund: klövjeväskor, täcken, skarmanchetter, pannlampor, markeringsvästar, reflexer och dylikt.
Vidare en del för aktivt hundliv och träning: klicker, targetstick, koner, spårlinor, dummys, träningsgodis, flytvästar, godisväskor, sökmarkörer, leksaker, berikningsartiklar som kong, hundspel och dylikt.
Basutbud för hund i form av: koppel, halsband, selar, skålar, klotänger, borstar, trattar, bandage, tandborstar, kosttillskott, bilbälten, burar och dylikt. Vidare en hel del tugg, både råhud, kex, torkade naturtugg och frysta revben.
I foderväg har vi Troll, Vom & Hundemat, Precept Plus och K9, har en del BARF (främst kycklingvingar och halsar) samt är återförsäljare åt Standardt, där vi kan ta hem foder på beställning.
Vi säljer även DAP, som snart byter namn till Adaptil, till både hund och katt.
På kattsidan har vi Advance foder då Precept slutade tillverkas, samt Bozita tetror och Extreme Classic sand. Vidare en del klösartiklar, leksaker, gräs, lådor, selar koppel, halsband och burar.
Vi har även smådjurtillbehör: burar till de minsta, strö, foder, hus, leksaker, godis, skålar, badsand, flaskor. Till fågel har vi foder, sand, kalksten, leksaker och godis. Sen har vi ett pyttesortioment på akvariesidan, vattenberedningsmedel, foder, håvar och algskrapor, och vitaminer och kalk till reptiler.
Till människor har vi presentartiklar i form av handgjorda knivar, söta amigurimihundar och glaskonst. Även en del stickat, vantar, mössor, halsdukar, mobilfodral och dylikt samt närproducerade fårfällar.

Vart finns er butik?

Butiken har ett mycket större sortiment än webshopen, och den ligger endast någon minut från E4:an, i Söderhamn. Vi jobbar ständigt på att förbättra sortimentet i butiken, och varor från den läggs undan för undan upp i webshopen med.
Vi marknadsför oss som den ultimata rastplatsen för hundägare. Reser man längs E4:an med hund, är det 1-3 min beroende av färdriktning till oss. Vi har utmärkta promenadväger att rasta hundar på, gratis stor parkering, toalett att låna, fikabord med bänkar inne, bjuder alltid på en kopp kaffe/the, lånar ut micron om man vill värma mat, och hundar är givetvis välkomna i butiken.

Webshopen hittar du här http://draghundcenter.se/webshop/

Kontaktuppgifter

Hemsida

Facebooksida

För mailadress, telefonnummer och adressuppgifter, klicka här

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Annons:
chapp
2012-01-08, 17:34
#1

Nästa gång jag är i Söderhamn ska jag titta in!

Vattnadal
2012-01-11, 11:59
#2

Gör det! Jag jobbar oftast 13-18, men kolla gärna innan, om du vill hinna träffas!

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

SaraC
2012-01-12, 21:04
#3

Ibland far vi till Valbo på dagsutflykt, funderar på om man ska ta en längre tur och även besöka er någon gång!

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Vattnadal
2012-01-12, 22:32
#4

Klart ni ska Sara, bara 6 mil till! Vi bjudar alltid på fika och en stund hundprat!

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

SaraC
2012-01-14, 00:02
#5

Ja, det vore roligt att titta in! Ska bara försöka hitta på något vi "behöver" köpa från IKEA först så jag kan dra med sambon Tungan ute

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Upp till toppen
Annons: