Medlemmarnas raser

Keeshond [Medlemmarnas raser]

2015-11-20 21:05 #0 av: SaraC

Ett utmärkt sätt att lära känna olika raser på tycker vi är att låta ägarna själva göra det! Här berättar erika.tornlycke om Keeshond.

Vad har du för ras och vad fick dig att välja rasen?

Keeshond. Jag valde rasen eftersom jag dels haft en sådan i familjen när jag var liten, och för att rasens personlighet och aktivitetsbehov passade oss.

Hur skulle du vilja beskriva din ras?

Keeshonden är livlig, alert, lättlärd, social, barnvänlig, intelligent och kontaktsökande.

Hur skulle du vilja beskriva din hund?

Vår krabat Kelvin är fortfarande unghund så han är väldigt livlig och älskar att leka. Han fungerar hur bra som helst med barn, hundar och andra djur. Det tar lite tid innan han "släpper in" människor men är inte avvaktande utan vill gärna hälsa direkt, men fäster sig inte så fort vid nya människor. 

Han är oerhört lättlärd - både saker vi vill att han ska lära sig och saker vi inte vill att han ska lära sig! Han är dessutom väldigt intelligent och räknar själv ut saker väldigt fort. 

Han älskar att vara utomhus oavsett väder och tycker väldigt mycket om att bada! Han har många roliga egenheter för sig så han bjuder på många skratt. Flocken är det viktigaste för honom och får han bara vara med är han nöjd. Tyvärr är han väldugt skällig vid hundmöten, men har generellt sätt lätt för att ta till skall men brukar vara lätt att dämpa. Vid lek med andra hundar visar han mycket tänder och låter mycket så många tror tyvärr att han är aggressiv men han är världens snällaste. Han är även väldigt beskyddande över sin flock, till exempel skällde som en tok när en berusad man närmade sig mig hotfullt. 

Att ligga och mysa i sängen är också en favorit! 

Finns det för- och nackdelar med rasen?

Fördelar: Förhållandevis frisk, har inget enormt aktivitetsbehov utan klarar lata dagar utan bekymmer. Enkel pälsvård, för oss lagom storlek, social men inte klängig.

Nackdelar: Lätt till skall vilket ibland kan vara svårt att dämpa, kan vara svåra att ensamhetsträna.

Hur aktiverar du din hund?

Skogspromenader, godissök, aktiveringsspel, agility, rallylydnad, tricks, leka med hundkompisar och vanliga promenader.

Vem passar som ägare till din ras?

De flesta som gillar att vara utomhus. Barnfamilj som par. Lägenhet (om man tränar mycket på att dämpa skällandet!) som på landet. Jag skulle även säga att den passar bra som förstagångshund så länge man har läst på ordentligt.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2015-11-27 21:34 #1 av: SaraC

Vill du vara med i en sån här artikel och berätta om din ras? PM:a mig Tummen upp

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.