Bokklubben

Bokklubben - Del 7

2011-02-28 16:02 #0 av: Vattnadal

Spetsar och urhundars bokklubb presenterar vår sjunde bok: Släpp kontrollen lös -trygghet och självkonroll för din hund, av Leslie McDevitt

Nu fortsätter vi forumets egna bokklubb. Här läser vi tillsammans, fast var för sig förstås, ännu en bok. Sedan diskuterar vi bokens innehåll i den här tråden, såväl upplägg, språk och läsvänlighet som träningsmetoder och hundvett. Viktigt är att tråden inte ska gå över i att diskutera vilka metoder som är bäst, utan att recensera boken. Håller man sig till att hålla med boken, eller att argumentera mot den, så slipper vi otrevligheter. Det kan ju dyka upp heta ämnen!

Några förslag på frågor att svara på i din recension:
* Hur läsvänlig är boken?
* Vad anser/tror du är författarens budskap?
* Hur stämmer författarens argument/teorier/dylikt överens med med modern forskning?
* Har författaren stöd för vad hon/han lägger fram?
* Vad tar du med dig och vad kastar du i papperskorgen?
* Vad ger du boken för betyg (1-5)?

Aktuell bok för artikeln är:

Släpp kontrollen lös -trygghet och självkonroll för din hund, av Leslie McDevitt

bok.jpg

Boken kan du se om du kan låna på bibliotek, om boken inte finns på ditt bibliotek kan du be dem ta in den åt dig från ett annat bibliotek, ett så kallat fjärrlån. Det går även att låna e-böcker, de hittar du på Elib. Annars finns den att köpa bland annat hos canis för 249 kr.

Hur lång tid det tar att läsa den är ju olika för alla, därför kommer inte tråden att låsas, utan hållas öppen så att diskussionerna kan fortgå.

 

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2011-02-28 16:38 #1 av: Vattnadal

För oss med reaktiva hundar är den helt otrolig. Har börjat läsa den nu, ska läsa hela, sen börja träna hundarna efter den.

Den är lättläst, enkel och tydlig samt bygger på modernt tänk. Mer kommer, då jag kommit genom boken i sin helhet.

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2011-03-01 16:08 #2 av: SaraC

Det här låter ju verkligen spännande! Måste nog kika om jag kan få tag på den.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2011-03-06 14:35 #3 av: smurfan-13

Hmm låter ju som en bok för oss. Tusan att ekonomin är så kass just nu och det inte finns nån tid at läsa... Tror dock att hundklubben skulle ha en kurs i sommar där man typ går igenom boken tillsammans och tränar utifrån den. Kanske skulle anmäla oss till den kursen...

Anmäl
2011-03-06 14:38 #4 av: SaraC

Den var ganska dyr och fanns självklart inte att låna heller. Tror jag inväntar Elins läsande lite och ser hennes omdöme om boken i helhet innan jag investerar.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2011-03-28 21:40 #5 av: Tokryck

Jag tycker den är jättebra! Som Vattnadal säger så är den perfekt för de med reaktiva hundar, men jag tycker även att de med lugnare hundar kan ha användning av träningen.

En av de bästa hundböcker jag läst. Lätt att förstå och trevligt språk.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.